En cirkusopera om kärlek

Att våga älska. Det verkar så enkelt, men kan också vara svårt. Ibland behövs att våga kasta sig ut för branten och riskera att falla. Att våga älska – Falling in Love är också att riskera att falla isär – Falling apart.

I ”Falling…” möts människor i olika faser i livet. Vi påminns om hur vi – ibland utan att veta om det – utan att veta om det styrs av kärlek till andra människor. På samma sätt möts i operan två uttrycksformer som båda, liksom kärleken, har förmågan att stanna tiden, skapa svindel och förstärka känslan av leva. På samma sätt som kärlek binder samman människor med olika bakgrund vill vi låta kärlek binda samman cirkus och opera och återupptäcka kärleken till våra medmänniskor liksom kärleken till våra närstående. För att ge det centrala temat kärlek ett naturligt rum, vänder vi oss i första hand till kyrkor, där kärleksbudskapet är som tydligast i samhället.
Vi möter i föreställningen sångerskor som klättrar och faller, akrobater som sjunger och ett drama som nog alla kan relatera till eftersom det handlar om kärlekens makt, svårigheter och styrkor. akrobaterna och sångarna arbetar ibland tillsammans och ibland isär. Cirkus och opera möts, älskar, faller isär och älskar igen.
Musiken och akrobatiken ramas in av elektroniska klanger och ett avancerat ljusspel som man sällan får uppleva i kyrkorum, men som trots det hör hemma där, kanske mer än någon annanstans.
Upphovspersonerna har tidigare arbetat med ”Den Stora Vävoperan” som spelats för utsålda hus till fantastiska recensioner och turnerat till Bangladesh.

”Falling…” produceras med stöd av Svenska Dramatikerförbundet och Statens Kulturråd.